otsake 20 08 20

Kuoriutumisia lähti painoon!

Hip hei hurraa, 40 minuuttia sitten  lähtivät Kuoriutumisia-novellikokoelman teksti ja kansi painoon!

Viime viikot ovatkin menneet käsikirjoituksen parissa. Olen taittanut sen ja käsittämätöntä on, että joka lukukerralla aloin löytää yhä enemmän korjattavaa. Oikeastaan yhtenäistettävää, sillä kun on kuusi kirjoittajaa, jokaisella on oma tapansa kirjoittaa. Kun luin sivuja yhä uudelleen, minussa heräsi vahva tarve muuttaa tekstejä samantyyppisiksi. Ehkä se on väärin, mutta sitten kun luin kielikelloja eli kaikenmaailman oikeakielisyysoppaita, opinkin uutta monesta asiasta. Lainausmerkkien käytöstä, ajatusviivan tai kolmen pisteen vaikutuksista tekstiin, väliviivasta, tavuviivasta, pilkuista, pisteistä, lainauksista…

Ehkä lukija ei niihin kiinnitä mitään huomiota, mutta kun jouduin lukemaan tekstiä yhä uudelleen, erilaiset käytännöt alkoivat ärsyttää.

No joka tapauksessa se taakka on harteiltani. No ei nyt taakka, itsehän olen homman itselleni ottanut, mutta kyllä se on mielen taustalla kaihertanut, yöllä herätessä pulpahtanut tajuntaan tuikkimaan ja saanut istumaan kymmeniä tunteja tässä koneen ääressä.

Mutta kunpa paino nyt pdf:ni hyväksyisi eikä kirjassa olisi pahoja mokia.

Kirjassa on novelleja kuudelta kirjoittajalta: Kari Helin, Pirkko Hyvönen, Anna-Liisa Kastio, Virpi Pakkanen, Kerkko Vihava ja Maritta Västilä. Kaikki muut ovat loimaalaisia paitsi Maritta Kaarinasta. Tapasimme aikoinaan ulkomailla ja niin kohtalo saattoi meidät samaan novelliryhmään!

Novelleja on kaikkiaan 108, hyvin eri pituisia ja erilaisia. Jokaiselle jotain. Sivuja on kaikkiaan 332.

Olemme olleet tiiviissä yhteystyössä Loimaan pääkirjaston kanssa, jossa olemme saaneet kokoontua Elers-huoneessa. Loimaan kaupungin kulttuuripalvelut ovat avustaneet Kuoriutumisia-novellikokoelman painatusta kohdeavustuksella. Suuret kiitokset heille!

Joka tapauksessa asia etenee. Julkkarit ovat lauantaina 10.10.2020 klo 13 Loimaan pääkirjastossa. Tervetuloa. Jos korona suo.

Luemme novellejamme Pääkirjaston novellikoukussa keskiviikkona 14.10.2020 klo 18. Tervetuloa kuuntelemaan! Jos korona suo 😉

Jos haluat kirjan jo etukäteen, saat sen ennakkotarjoushinnalla, 15 e. Ohjehinta on 23,90. Tilauksen voit tehdä sähköpostilla kuoriutumisia@gmail.com tai suoraan kirjoittajilta.

Hyviä lukuhetkiä! Tässä me olemme: Anna-Liisa, Kari, Maritta, Virpi, Pirkko ja Kerkko. Odotamme mielenkiinnolla lukijapalautetta.

Novellimankelin kirjoittajat. Urakka on valmis. Runsas vuosi siihen meni, kirjoittamiseen. Sitten on kirjan julkaisuun liittyvien käytännön asioiden vuoro. Välillä tuntuu, että kirjoittaminen on helpompaa!

4 thoughts on “Kuoriutumisia lähti painoon!”

 1. Pirkko, toimintakertomus tässä on hieno. Jaan kavereilleni. Tämä väline on hyvä markkinointipaikka kirjallekin. Ystävät ovat osin yhteisiä Fb:ssä, mutta kun lasketaan koko ystäväjoukko yhteen pääsemme useampaan sataan. Positiivista asiaa kannattaa jakaa, kertoa kirjoittamisen ilosta ja tuskasta ja ennenkaikkea siitä, että lopputuloksena voi syntyä kirja.
  Pirkko, kirjan synnyttäminen sitten, siihen on tarvittu luovuutta, jämäkkyyttä, järjestelmällisyyttä ja julkaisutoiminnan kokemusta, sinulla on näitä kaikkia. Kiitoksien määräämme on vaikea ilmaista.
  Ryhmän keskinäinen luottamus ja ystävyys ovat myös arvo, jota ei voi vähätellä. Kun kirja on konkretiaa syksyllä ja novellimankelilaisten käsissä, kansien välissä on paljon enemmän kuin kirjoittajamme novellit. Kiitokseni tässä erityisesti Pirkolle mutta ei yhtään vähemmän muille ryhmämme jäsenille. A-L K

  1. Kiitos Liisa 💕 Osaat taas niin elävästi kuvata Kuoriutumisien syntyä! Monenmoista olemme jo kokeneet näiden tekstien synnyttämisen aikana. Ystävyytemme on syventynyt sanojen virratessa. Nyt ne ovat kovaa vauhtia matkalla lukijoiden koettavaksi. Maltan tuskin odottaa, että saamme kirjan käsiimme! Niin paljon kokemuksia ja elämänviisautta löytyy Kuoriutumisien kansien välistä, että sanat tulevat lohduttamaan monia lukijoita, joilla on ollut samanlaisia kokemuksia elämän valtateillä.

 2. Odotan innolla kirjaa!
  Lähetätkö minulle, Pike yhden, ja tilinumerosi kirjan ja postituskulujen maksamista varten!
  Terveisin Tuija Oikari, Vatakuja 3 a 20, 00200 Helsinki
  Puh. 050 3743081

  1. Hienoa Tuija, kiitos tilauksesta! Lähetän kun on mahdollista eli kirja tullut painosta. En vielä tiedä jaammeko kirjoja ennen julkistamistilaisuutta, joka on 10.10.2020. Ilmoittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *